Hematológia

A hematológia egy, a magán egészségügyi ellátásban még viszonylag ritkán elérhető területe az orvostudománynak. A hematológia a vér, a vérképző- és a nyirokszervek betegségeinek diagnosztizálásával és kezelésével, továbbá a megelőzéssel foglalkozó orvostudomány-ág. 
Hematológiai ellátásra szorulhatnak mindazok, akik vérszegénységgel, a vér rosszindulatú betegségeivel, véralvadási problémákkal, véralvadási zavar hátterű meddőséggel, vagy egyéb, a vér- és nyirokrendszert érintő kórképpel küzdenek. 

A Central Clinic hematológia szakrendelése magas színvonalú hematológiai szakorvosi ellátást nyújt pácienseinek. A szakrendelést Prof. Dr. Hussain Alizadeh, Magyarország egyik legrangosabb hematológus szaktekintélye vezeti, akinek célja ezen orvosi szakterület ellátásának legmagasabb színvonalon való biztosítása.


Hematológiai szakrendelésünk a teljes körű ellátás érdekében több társszakma támogatásával és segítségével rendelkezik. Együttműködésben áll az angiológia szakrendeléssel, az érsebészettel és a nőgyógyászati orvosi szakterülettel is.

Hematológiai szolgáltatásaink a következők:

 • teljes körű kivizsgálás

 • diagnózis felállítása

 • teljes körű véralvadási tanácsadás és meddőség szűrés

 • kezelési terv

 • receptírás


Ez történik a hematológiai szakrendelésünkön 

 

A hematológia rendelésen szakorvosunk az általános egészségügyi állapotának részletes megismerése során a saját kórtörténeten belül az örökletes betegségekre is kitér. Fizikálisan is megvizsgálja Önt, meghallgatja a konkrét panaszait és az Ön által észlelt tüneteket, majd ez alapján kezdi meg a kivizsgálását. A hematológia vizsgálat része egy részletes vérvizsgálat is, amelyből szakorvosunk elemzi a vér összetevőit. Szükség esetén csontvelő biopsziára, illetve további vizsgálatokra, például CT vagy MR vizsgálatra is sor kerülhet a pontos diagnózis felállításához. Adott esetben más szakterület segítségét is kérjük. A leletek és vizsgálatok együttes értékelése alapján állítjuk fel a pontos diagnózist és a kezelési tervet.

Így zajlik a csontvelő biopszia

Szakorvosunk a csontvelő biopszia beavatkozást helyi érzéstelenítéssel végzi el, ennek ellenére a páciens feszítő, kellemetlen fájdalmat érezhet. A beavatkozás mindössze néhány percet vesz igénybe, mely elvégzése után 15 perc nyugalomban fekvés javasolt. A csontvelő biopszia eljárást követően a páciens hazamehet.

Véralvadási kivizsgálás és tanácsadás - meddőségi szűrés


A családalapításban gondolkodó párok egy része bizonyosan szembesült már vetéléssel. Kevesebben tudják azonban, hogy a vetélés sokkal gyakrabban fordul elő, hiszen egyes vizsgálatok szerint a klinikailag igazolt terhességek 10-15%-a vetéléssel végződik. 


A hematológiában sorozatos elvetélésnek vagy habiutális elvetélésnek nevezzük, ha egy nő egymás után többször a 24. terhességi hét előtt veszíti el magzatát. Legtöbb esetben néhány nappal a fogantatást követően történik a vetélés (a magzat kilökődése), ezt a nők menstruációnak élik meg.


A sorozatos elvetélésnek számos oka lehet, még a mai napig is a legtöbb esetben nem derül fény a vetélés valódi okára. A jelenség hátterében többek között a véralvadási farendszer rendellenességei állhatnak (véralvadási zavar vagy trombóziskészség).


Amennyiben trombózishajlam okozza a sorozatos elvetéléseket, az egyetlen megoldás a véralvadásgátló kezelés. Hematológia szakrendelésünkön ezért átfogó, komplett véralvadási tanácsadás szolgáltatást nyújtunk családalapítás előtt álló pároknak. 

A következő tünetek fennállása esetén javasoljuk, hogy keressen fel minket: 

 

 • gyakori fáradékonyság, gyengeségérzet

 • szerzett és vagy örökölt vérszegénység (anémia)

 • megnagyobbodott lép

 • megnagyobbodott nyirokcsomók

 • gyakran előforduló, visszatérő álmatlanság

 • visszatérő vetélések (antifoszfolipid szindróma kivizsgálása és kezelési ajánlása)

 • nem megmagyarázható meddőség, fogamzás zavar, amelynek nincs nyilvánvaló nőgyógyászati, partnervizsgálati magyarázata

Forduljon hozzánk bizalommal! Kiválóan képzett, széleskörű tapasztalattal rendelkező hematológus szakorvosunknál Ön a legjobb kezekben lesz. Panaszaira a legbiztonságosabb, gondos kezelést adjuk a Central Clinicnél.

 

Foglaljon időpontot szakrendelésünkre kényelmesen online vagy telefonon. Kérésére visszahívjuk Önt egy Önnek alkalmas időpontban. 

Szakrendelésben dolgozó orvosaink

Prof. Dr. Hussain Alizadeh

HEMATOLÓGUS

Időpontfoglalás csak telefonos egyeztetés alapján lehetséges.

Hematológia

Szakorvosi vizsgálat (receptírást tartalmazza)                                                       38.000 Ft


Kontroll vizsgálat (1 hónapon belül)                                                                         30.000 Ft


Csontvelő biopszia                                                                                                        50.000 Ft