top of page
GettyImages-1183390789_hero-1024x575.jpg

Hematológiai szolgáltatásaink a következők:

 • teljes körű kivizsgálás

 • diagnózis felállítása

 • teljes körű véralvadási tanácsadás és meddőség szűrés

 • kezelési terv

 • receptírás

A következő tünetek fennállása esetén javasoljuk, hogy keressen fel minket: 

 

 • gyakori fáradékonyság, gyengeségérzet

 • szerzett és vagy örökölt vérszegénység (anémia)

 • megnagyobbodott lép

 • megnagyobbodott nyirokcsomók

 • gyakran előforduló, visszatérő álmatlanság

 • visszatérő vetélések (antifoszfolipid szindróma kivizsgálása és kezelési ajánlása)

 • nem megmagyarázható meddőség, fogamzás zavar, amelynek nincs nyilvánvaló nőgyógyászati, partnervizsgálati magyarázata

Hematológia

(Távkonzultáció)

A hematológia egy, a magán egészségügyi ellátásban még viszonylag ritkán elérhető területe az orvostudománynak. A hematológia a vér, a vérképző- és a nyirokszervek betegségeinek diagnosztizálásával és kezelésével, továbbá a megelőzéssel foglalkozó orvostudomány-ág. 
Hematológiai ellátásra szorulhatnak mindazok, akik vérszegénységgel, a vér rosszindulatú betegségeivel, véralvadási problémákkal, véralvadási zavar hátterű meddőséggel, vagy egyéb, a vér- és nyirokrendszert érintő kórképpel küzdenek. 

A Central Clinic hematológia szakrendelése magas színvonalú hematológiai szakorvosi ellátást nyújt pácienseinek. A szakrendelést Dr. Alizadeh Hussain, Magyarország egyik legrangosabb hematológus szaktekintélye vezeti, akinek célja ezen orvosi szakterület ellátásának legmagasabb színvonalon való biztosítása.


Hematológiai szakrendelésünk a teljes körű ellátás érdekében több társszakma támogatásával és segítségével rendelkezik. Együttműködésben áll az angiológia szakrendeléssel, az érsebészettel, immunológiai és a nőgyógyászati orvosi szakterületekkel is.

Ez történik a hematológiai szakrendelésünkön 

 

A hematológia rendelésen szakorvosunk az általános egészségügyi állapotának részletes megismerése során a saját kórtörténeten belül az örökletes betegségekre is kitér. Fizikálisan is megvizsgálja Önt, meghallgatja a konkrét panaszait és az Ön által észlelt tüneteket, majd ez alapján kezdi meg a kivizsgálását. A hematológia vizsgálat része egy részletes vérvizsgálat is, amelyből szakorvosunk elemzi a vér összetevőit.

 

Szükség esetén csontvelő biopsziára, illetve további vizsgálatokra, például CT vagy MR vizsgálatra is sor kerülhet a pontos diagnózis felállításához. Adott esetben más szakterület segítségét is kérjük. A leletek és vizsgálatok együttes értékelése alapján állítjuk fel a pontos diagnózist és a kezelési tervet.

Így zajlik a csontvelő biopszia

Szakorvosunk a csontvelő biopszia beavatkozást helyi érzéstelenítéssel végzi el, ennek ellenére a páciens feszítő, kellemetlen fájdalmat érezhet. A beavatkozás mindössze néhány percet vesz igénybe, mely elvégzése után 15 perc nyugalomban fekvés javasolt. A csontvelő biopszia eljárást követően a páciens hazamehet.

Véralvadási kivizsgálás és tanácsadás - meddőségi szűrés


A családalapításban gondolkodó párok egy része bizonyosan szembesült már vetéléssel. Kevesebben tudják azonban, hogy a vetélés sokkal gyakrabban fordul elő, hiszen egyes vizsgálatok szerint a klinikailag igazolt terhességek 10-15%-a vetéléssel végződik. 


A hematológiában sorozatos elvetélésnek vagy habiutális elvetélésnek nevezzük, ha egy nő egymás után többször a 24. terhességi hét előtt veszíti el magzatát. Legtöbb esetben néhány nappal a fogantatást követően történik a vetélés (a magzat kilökődése), ezt a nők menstruációnak élik meg.


A sorozatos elvetélésnek számos oka lehet, még a mai napig is a legtöbb esetben nem derül fény a vetélés valódi okára. A jelenség hátterében többek között a véralvadási farendszer rendellenességei állhatnak (véralvadási zavar vagy trombóziskészség).


Amennyiben trombózishajlam okozza a sorozatos elvetéléseket, az egyetlen megoldás a véralvadásgátló kezelés. Hematológia szakrendelésünkön ezért átfogó, komplett véralvadási tanácsadás szolgáltatást nyújtunk családalapítás előtt álló pároknak. 

Forduljon hozzánk bizalommal! Kiválóan képzett, széleskörű tapasztalattal rendelkező hematológus szakorvosunknál Ön a legjobb kezekben lesz. Panaszaira a legbiztonságosabb, gondos kezelést adjuk a Central Clinicnél.

 

Foglaljon időpontot szakrendelésünkre kényelmesen online vagy telefonon. Kérésére visszahívjuk Önt egy Önnek alkalmas időpontban.

 

Szakrendelésben dolgozó orvosaink

47-min.jpg

Prof. Dr. Hussain Alizadeh

HEMATOLÓGUS

bottom of page