10.jpg

Sebészeti szakrendelés (bőrsebészet, proktológia)

A sebészet az orvostudomány azon ága, amely a páciensek sérüléseit, kóros elváltozásait, betegségeit invazív, azaz műtéti beavatkozással gyógyítja. A sebészeti kórképek egy része ambuláns beavatkozással kezelhető, de előfordulhat, hogy egynapos vagy hosszabb beavatkozásra is szükség van. 


Szakrendelőnkben az ambuláns ellátás elsősorban a bőrsebészeti, sebészeti és proktológiai ellátást foglalja magába.
 

Ambuláns sebészeti szolgáltatásaink a következők:

 • sebészeti esetek teljes körű ellátása (tályog feltárás, fekély kezelése, basalióma eltávolítás)

 • bőrsebészeti esetek teljes körű ellátása (anyajegy, szemölcs, fibróma, lipóma eltávolítása)

 • benőtt köröm nem lézeres sebészeti kezelése

 • végbél betegségek (aranyér, gyulladás, berepedés, szemölcsök) kezelése

 • sebek kezelése

 • krónikus fekély kezelése

 • szövettani vizsgálat

 • kezelési terv

 • lelet kiértékelés

 • receptírás

 

Ez történik a sebészeti vizsgálaton és kezelésen

Amikor Ön panaszmentesen, de például háziorvosa javaslatára keresi fel szakrendelésünket, sebész szakorvosunk az Ön egészségügyi előzményeinek felvétele után fizikálisan vizsgálja meg Önt.

 

Amennyiben konkrét panasszal vagy tüneteket tapasztalva fordul hozzánk, akkor is az Ön általános állapotára vonatkozó beszélgetéssel, leletek áttekintésével és általános vizsgálattal kezdjük a rendelést. Ezt követően kerül sor a panaszt okozó elváltozás vagy betegség részletes vizsgálatára.


Az adatok felvétele és az Ön vizsgálata alapján állapítjuk meg a sebészeti kórképet, és szükség esetén tovább irányítjuk speciális szakvizsgálatokra, laboratóriumba, képalkotó vizsgálatokra a diagnózis megerősítése céljából. 


A kórképtől függően sebész szakorvosunk gyógyszeres kezelést, ambuláns sebészeti beavatkozást vagy több napos egészségügyi ellátást igénylő sebészeti ellátást rendel el. Szakorvosi vizsgálatunk díja tartalmazza a receptírást is.

Ez történik a krónikus fekély kezelés során

Krónikus fekély leggyakrabban a lábszárak alsó területén, bokatájékon alakul ki. Főképp a középkorúakat és az idősebb személyeket érinti, és gyakran érrendszeri, vagy egyéb krónikus betegség, cukorbetegség áll a fekélyek hátterében. A krónikus fekélyeket sebész szakorvosunk az érsebész, angiológus és diabetológus szakemberekkel csapatban dolgozva kezeli, mivel többnyire az alapbetegség kivizsgálásra, ellátására és gondozására is szükség van. 


A krónikus fekélyek hatékony kezelése alaposságot és gondosságot feltételez. A sebész szakorvos legelőször a seb felszínét és a környező szöveteket tisztítja meg. Majd magát a sebet tisztítja ki alaposan minden váladéktól, elhalt szövettől, pörktől, esetleges szennyeződéstől, és utána gyógyszerrel kezeli a sebet. Végül a további fertőzések elkerülése érdekében speciális ún. okos kötszert helyez el a kezelt seben.

 

Így zajlik az ambuláns sebészeti műtét

Az ambuláns beavatkozással gyógyítható elváltozások során sebész szakorvosunk a bőrelváltozásokat helyi érzéstelenítést használva, sebészi kimetszéssel távolítja el. E sebészeti beavatkozás általában 15-30 percig tart, mely után Ön rögtön hazamehet. 


Amennyiben a sebészeti kezelés során bőrelváltozás eltávolítására kerül sor, a szöveten szövettani vizsgálatot végzünk. A sebészeti műtét után pár nappal, kontrollvizsgálattal fejeződik be a sebészeti eljárás. A kisműtét mellett a vizsgálatok során a kontrollvizsgálatokon, a szükséges utókezelések alkalmával is teljes körűen segítjük Önt.

A következő panaszok és megbetegedések esetén javasoljuk, hogy keressen fel minket: 

 • lágyéksérv

 • aranyér vagy egyéb végbél betegség

 • tapintható daganatok

 • bőr és bőr alatti elváltozások, zsírcsomók, gyulladások

 • problémás anyajegy és szemölcs

 • benőtt köröm

 • tályog, krónikus fekély

 • a hasüreg és egyéb szervek kóros elváltozásairól készült leletek kiértékelése


Forduljon hozzánk bizalommal! Kiválóan képzett, széleskörű tapasztalattal rendelkező sebész szakorvosunknál Ön a legjobb kezekben lesz. Panaszaira a legbiztonságosabb, gondos kezelést adjuk a Central Clinicnél.

 

Foglaljon időpontot szakrendelésünkre kényelmesen online vagy telefonon. Kérésére visszahívjuk Önt egy Önnek alkalmas időpontban.

Sebészet (bőrsebészet, proktológia)

Szakorvosi vizsgálat (receptírást tartalmazza)                                                      26.000 Ft


Kontroll vizsgálat (1 hónapon belül)                                                                         20.000 Ft


Bőrelváltozások kimetszése szakorvosi vizsgálattal

(anyajegy, szemölcs, lipóma, ibróma, basalióma)                                                48.000 Ft

 

Szövettani vizsgálat                                                                                                       12.000 Ft

Tályog feltárás                                                                                                                38.000 Ft

 

Minden további kimetszés                                                                                           18.000 Ft


Benőtt köröm kezelése (szakorvosi vizsgálattal)                                                  38.000 Ft

Szakrendelésben dolgozó orvosaink

Dr. Dehkhodania Feridoon

SEBÉSZ

Kérjen visszahívást, ha nem talál egy Önnek megfelelő időpontot!