top of page
dietetika.jpg

Dietetikai szolgáltatásaink a következők:

 • társbetegségekkel kapcsolatos leletértékelés dietetikai szempontból

 • étrendi napló elemzés

 • testösszetétel és alapanyagcsere számítás

 • javaslat egyénre szabott táplálék összetételre és ennek megfelelő ételekre

 • csoportos klubfoglalkozás egészséges táplálkozás témában (min. 5 fő esetén)

 

A következő panaszok és megbetegedések esetén javasoljuk, hogy keressen fel minket: 
 

 • ​amennyiben ismert cukorbetegsége van

 • cukorbetegség melletti érrendszeri betegségek, túlsúly és elhízás esetén

 • ételallergiák és ételintoleranciák esetén

 • egyéb anyagcsere betegségek esetén

 • amennyiben túlsúlyából szeretne leadni vagy növelni szeretné alacsony testsúlyát

 • ha Ön nyitott arra, hogy egy kis csoport keretein belül ismerkedjen meg az egészséges táplálkozással a gyakorlatban is.

Dietetika

Dietetikai konzultáció

A dietetika a táplálkozástudománnyal foglalkozó tudományág. Maga a diéta görög eredetű szó, amelynek jelentése: szabályozott táplálkozás, szabályozott életmód, gyógyító táplálkozás. 

Sok téves információ létezik a köztudatban a diétákkal kapcsolatban, sőt, magának a diéta szónak is van egy olyan másodlagos értelme, ami az éppen divatos irányzatoknak megfelelő, általában gyors fogyással kecsegtető étkezési rendszert takar. Valójában azonban a helyesen beállított diéta egy nem plusz nehézséget és önsanyargatást jelent, hanem egy jól kialakított, a mindennapokban hosszútávon és könnyedén alkalmazható étrendet, életmódot jelent, ami által az egészségi állapotunk javulását érjük el. 

Ez történik a dietetikai konzultáción

 

Dietetikusunk az első konzultáció során felméri az Ön jelenlegi táplálkozásai szokásait és kikérdezi Önt az életmódjáról és a megszokott étrendjéről. Amennyiben bármilyen anyagcsere zavarral, krónikus vagy akut betegséggel, táplálék allergiával, illetve intoleranciával kezelik Önt, akkor sor kerül a hozott szakorvosi leletek és a gyógyszeres terápia átnézésére is.

A dietetikai konzultáció célja alapján végig vezeti Önt az életmód- és étrendváltás módszerein és lépésein. Egyes esetekben étrendi napló vezetését írja elő, amely segíti a végleges, egészségesebb étkezési szokások kialakítását.

 

Ezt követően dietetikus szakemberünk testösszetétel és alapanyagcsere számítást végez, és megállapítja az Ön egészségügyi állapotának javításához szükséges, személyre szabott étrend energia, fehérje, zsír és szénhidrát összetételét, és az ennek megfelelő élelmiszereket is átbeszélik.

 

A dietetikai kontroll konzultáción átnézésre kerül az étrendi napló, és rögzítésre kerülnek a diéta hibák. Dietetikusunk ismét monitorozza az Ön testösszetételét, így erősítve meg, hogy a diétás javaslat valóban megfelelő-e.

 

Forduljon hozzánk bizalommal! Kiválóan képzett, széleskörű tapasztalattal rendelkező dietetikus szakemberünknél Ön a legjobb kezekben lesz. Panaszaira a legbiztonságosabb, gondos kezelést adjuk a Central Clinicnél. Foglaljon időpontot a konzultációra kényelmesen online vagy telefonon. Kérésére visszahívjuk Önt egy Önnek alkalmas időpontban. 

Szakrendelésben dolgozó orvosaink

Stampay-Komesz Júlia.jpg

Stampay-Komesz Júlia

DIETETIKUS

bottom of page