top of page

Foglaljon időpontot könnyedén!

Szemészeti oldal
central_szemeszet

Szemészeti szolgáltatásaink a következők:

 • szemészeti panaszok teljes körű kivizsgálása és kezelése

 • látásélesség vizsgálat (Kettesy-táblával)

 • közeli látásélesség vizsgálata (Csapody-táblával)

 • szem mikroszkópos vizsgálata (réslámpával)

 • szemnyomás mérés

 • szemfenék vizsgálat (szükség esetén pupillatágítással)

 • kezelési terv

 • receptírás

 

Szemészeti szakrendelésünk segítséget nyújt az alábbi szemészeti panaszok esetén:

 • rövid- és távollátás

 • árpa megjelenése

 • szemhéj- és kötőhártya-gyulladás

 • kúszóhártya

 • szürkehályog

 • glaukóma (zöldhályog)

 • PRK, Femto-LASIK műtét előtti konzultáció

Szemészeti szakrendelés

A szemészet a szem betegségeivel foglalkozó orvostudományi terület. Az általános szemészeti szűrővizsgálat, azaz a szemvizsgálat a látászavarok diagnosztizálása érdekében történik. Ezek során a szemész szakorvos megvizsgálja a látóképességet és a szem belső szerkezetét. A szemészeti vizsgálat során felmérésre kerül a szem egészének egészségi állapota, melyből számos információra következtethet a szakorvos a szervezet egyéb megbetegedéseire vonatkozóan is.

Szakrendelésünkön a szűrővizsgálatok (látásélesség-vizsgálat, színlátás vizsgálat, mikroszkópos szemvizsgálat) mellett, szükség esetén ambuláns szemészeti kisműtéteket is végeznek.

Az ambulánsan elvégezhető műtéti beavatkozásokra a Central Clinicben kerül sor. Egyéb, egynapos szemészeti műtéti szolgáltatásra házon kívül, Partnerünknél kerül sor. 

Ez történik a szemészeti vizsgálaton

A szemészeti szakrendelésre érkezve szakorvosunk részletesen kikérdezi Önt a kórtörténetéről, meghallgatja panaszait, és alaposan megvizsgálja Önt a diagnózis felállításához. A vizsgálat során a szakorvos felméri a szem egészségi állapotát és a látásélességet.

Így zajlik a látásélesség vizsgálat

A látásélesség vizsgálatot különféle látástáblák, olvasótáblák segítségével végezzük. A vizsgálótáblán betűk, számok vagy jelek vannak feltüntetve, fentről lefelé csökkenő méretben, ezeket kell felolvasni egymásután.

 

A réslámpás vizsgálat során a szakorvos egy mikroszkópon keresztül vizsgálja a szemeit miközben Ön mozdulatlanul tartja a fejét a készüléken. Fókuszált, éles fénnyel világít a szembe, lencséken és egy állítható résen keresztül nézi át a szem mélyebb rétegeit, területeit. A szemész szakorvos a vizsgálat során kérheti a pácienst, hogy különböző irányba nézzen fejfordítás nélkül vagy a szemét nyissa nagyra ezzel is láthatóvá téve szemének vizsgálandó területeit.

A vizsgálat időtartama mindössze néhány percet vesz igénybe. A réslámpás vizsgálat nagyon hasznos lehet a pontos diagnózis felállításához.

 

Így zajlik az ambuláns szemészeti műtét

Szakorvosunk a beavatkozást helyi érzéstelenítéssel végzi el, mely általában rövid, ideig, 15-30 percig tart. A beavatkozást követően Ön haza is mehet. A műtét után pár nappal, kontrollvizsgálattal fejeződik be az eljárás. A kisműtét során, a vizsgálatok alkalmával, a kontrollvizsgálatokon és a szükséges utókezelések alkalmával is teljes körűen segítjük Önt.

Szükség esetén tovább irányítjuk Önt speciális szakvizsgálatokra, laboratóriumba, képalkotó vizsgálatokra a diagnózis megerősítése céljából, amennyiben a szemész szakorvos arra gyanakszik, hogy a csökkent látásélességet valamilyen komolyabb probléma, betegség okozza.

A teljes körű diagnózis felállítása után szakorvosunk szemüveget vagy lencsét ír fel Önnek, ha pedig szükséges kezelési tervet készít vagy gyógyszeres kezelést, esetleg műtéti beavatkozást javasol. A műtéteket követően a páciensek szemészeti utógondozását is ellátjuk, gyógyulásukat elősegítsük. Szakorvosi vizsgálatunk díja tartalmazza a receptírást is.

A következő panaszok esetén javasoljuk, hogy keressen fel minket: 

 • látászavarok: homályos vagy zavaros látás, kettős látás, homályos foltok észlelése, villanások észlelése a látómezőben, éles kontrasztok csökkenése, tárgyak torzulása, színek elhalványulása vagy változása

 • fájdalom: a szem vagy a homlok fájdalma, fejfájás, migrén, valamint fényérzékenység kialakulása

 • idegentest érzés: a szemben vagy a szemhéjakban érzett idegentest-szerű érzés, ami könnyeket vagy vakarózást vált ki, mintha lenne valami a szemében 

 • szemszárazság: száraz és fájdalmas szemek, égő érzés, szemfáradtság, viszketés, könnyezés vagy szemhéjak duzzanata

 • vörösség és irritáció: A szemekben vagy a szemhéjakban jelentkező pirosság, duzzanat, bármilyen irritáció, vagy a szem alatt megjelenő sötét karikák

 • egyéb problémák: szemölcsök, a szemhéj gyulladása, szemhártya-gyulladás, stb.

Forduljon hozzánk bizalommal! Kiválóan képzett, széleskörű tapasztalattal rendelkező szemész szakorvosunknál Ön a legjobb kezekben lesz. Panaszaira a legbiztonságosabb, gondos kezelést adjuk a Central Clinicnél. Foglaljon időpontot szakrendelésünkre kényelmesen online vagy telefonon. Kérésére visszahívjuk Önt egy Önnek alkalmas időpontban. ​

Szakrendelésben dolgozó orvosaink

Dr. Amir Zamani.jpg

Dr. Zamani Amir

SZEMÉSZ SZAKORVOS

Szemészeti oldal ár

Szemészet áraink

Szemészeti szakorvosi vizsgálat

32.000 Ft

Szemészeti szakorvosi és ultrahang vizsgálat

42.000 Ft

Szemészeti ultrahang szakorvosi vizsgálathoz

10.000 Ft

Kontrollvizsgálat

25.000 Ft

 

Jégárpa megnyitás

40.000 Ft

Könnycsatorna átmosás

15.000 Ft

 

Könnypontdugó behelyezése egy szemen (tartalmazza a dugó árát)

40.000 Ft

 

 

Szürkehályog műtét előtti konzultáció

32.000 Ft

 

 

Lézeres szemműtét előtti (PRK, Femto-lasik) konzultáció

32.000 Ft

 

 

Zöldhályog szűrővizsgálat

32.000 Ft

 

 

Cukorbetegek alapos szemfenéki vizsgálat

32.000 Ft

 

 

Idegentest konzultáció és eltávolítás

40.000 Ft

bottom of page